Arvesta maakt boer en tuinder slimmer met nieuwe app

Arvesta maakt boer en tuinder slimmer met nieuwe app

Cegeka ontwikkelt unieke ‘Agri Expert’ app voor Arvesta

Met de nieuwe Agri Expert app geeft Arvesta (de voormalige Groep AVEVE) de boer en tuinder een unieke digitale tool in handen. De Agri Expert app, ontwikkeld door Cegeka, focust immers veel meer op service en advies dan op verkoop. Zo wordt de app een belangrijke hulp voor de teler om gewassen te beschermen en zijn rendement te verhogen. Digitalisering en data-driven bedrijfsvoering worden in de agrarische sector steeds belangrijker.

Arvesta is als fullserviceprovider voor boer en tuinder marktleider in België, heeft 250 AVEVE-winkels én is internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Bart Van Nynatten, IT Manager Business Solutions van Arvesta: “Maar we willen meer zijn dan een leverancier van producten als zaden, gewasbescherming of veevoeding. Wij willen klanten ook ontzorgen en de best mogelijke oplossingen bieden. De Agri Expert app is daarin onze jongste innovatie, waarvan onze klanten in de loop van 2019 kunnen genieten. We deden hiervoor opnieuw een beroep op Cegeka, dat al jaren een strategische IT-partner is.”

Agri Expert app: alle teeltinformatie altijd op zak

Story image

Bart Van Nynatten: “Met de Agri Expert app gaat Arvesta telers proactief informeren én adviseren, op maat van hun activiteit. Zo is er een waarschuwingstool die op basis van actuele weerdata, info over heersende gewasziektes of insectenplagen én de historiek van de gebruiker, het risico op kwaliteits- of opbrengstverlies inschat. De gebruiker krijgt dan een waarschuwingsbericht, met eventueel een foto van de problematiek en advies tot remediëring.”

Bovendien kan de boer in de applicatie ook gewasbehandelingsschema’s raadplegen, zodat hij kan zien hoeveel producten hij per hectare voor zijn gewassen gaat gebruiken. Tot slot zorgt de app ook voor minder administratie, bijvoorbeeld door gebruikte producten aan de bevoegde diensten te rapporteren. Kortom, de Agri Expert app helpt om efficiënter te werken en het oogstbeheer te optimaliseren.

Over de Agri Expert app
Rob Gielen van Cegeka: “De Agri Expert app is een PWA of Progressive Web App, dus geschikt voor alle devices. Bij de ontwikkeling lag de focus op een gebruiksvriendelijke interface om gegevens in te voeren of aan te passen. De architectuur is gebaseerd op microservices (in Google Kubernetes). Dit is een makkelijke manier om in de toekomst modulair aan de app te bouwen, zowel in de breedte (toevoegen van Arvesta entiteiten), als in de diepte, om nieuwe diensten zoals payment services te integreren. Tot slot zorgt een zeer goede API managementstrategie voor een futureproof app.”

Arvesta en Cegeka: een vruchtbare samenwerking
Sinds juni 2018 staat Cegeka in voor het volledige beheer van de IT-infrastructuur van Arvesta. Cegeka ontwierp voor het beheer van de back-end een multi-cloud concept. Naast de IT-infrastructuur staat Cegeka ook in voor de volledige vernieuwing van de websites van alle Arvesta-entiteiten en innovatieve projecten zoals de Agri Expert. Voor Cegeka is de samenwerking met Arvesta niet de eerste stap in de sector. Cegeka specialiseert zich in projecten in de landbouw- en voedingsindustrie, waarbij diverse organisaties op een digitale manier met elkaar in contact worden gebracht.

Over Cegeka
Cegeka is een toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen die gespecialiseerd is in multi-cloud oplossingen, cloud orchestration, outsourcing en de optimalisatie van applicaties, infrastructuur- en bedrijfsprocessen. Cegeka richt zich verder ook op de ontwikkeling en integratie van applicaties en platformen.

Cegeka helpt haar klanten om relevant te blijven in een snel evoluerende digitale wereld door verder te denken dan de cloud en digitalisering, en door oplossingen aan te bieden die een echte impact op uw business hebben.

Het bedrijf werd in 1992 opgericht door André Knaepen en is gevestigd in Hasselt. Cegeka kende de afgelopen jaren een jaarlijkse groei van 15 tot 20 procent. In 2018 behaalde de groep een omzet van 512 miljoen euro en op dit moment telt Cegeka bijna 5.000 medewerkers over heel Europa, met vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Italië, Tsjechië, Slovakije, Frankrijk en sinds kort ook in Rusland. www.cegeka.com

Over Arvesta
Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 1900 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 250 AVEVE-winkels. Als fullserviceprovider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,4 miljard euro. www.arvesta.eu

VOOR MEER INFO:
Wendy Knaepen
wendy.knaepen@cegeka.com
Brand Director
+32 479 96 02 31
www.cegeka.com

Cegeka-Arvesta PB.pdf 544 KB